Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtení v knihovně Jiřího Mahena v Novém Lískovci

Čtení a beseda s dětmi v knihovně Jiřího Mahena v Novém Lískovci

7. března 2011 jsem se setkal v knihovně Jiřího Mahena v Novém Lískovci s dětmi 1. a 2. tříd ZŠ Svážná. Během asi dvouhodinového čtení foto-3-cteni-v-kjm-pobocka-novy-liskovec-7.-3.-2011.jpga povídání jsem se opět ujistil o tom, 

že děti, zvláště v tomto mladičkém věku, mají o knihy opravdový a nepředstíraný zájem. Myslím, že je to patrné z fotografií.

foto-cteni-knihovna-novy-liskovec--.jpg

Děti i paní učitelky si poslechly z knihy Pohádky z kouzelné zahrady příběh o tom "Jak rostliny listovaly v časopise", z knížky Bambalanda a Štruntalanda "Jak šel pár facek do školy", z knihy Hurá do školky kapitolu "O Mikulášovi, čertech a tvarohové buchtě" a spoustu dalších. 

Paní učitelky se rovněž velice ochotně zapojily a protože kniha Hurá do školky vyšla jak v češtině, tak i ve slovenském překladu, využili jsme toho a zatímco já jsem četl vybranou kapitolu česky, ony stejný text slovensky. Klukům a holkám se to zdálo legrační.

 Všem se to ohromně líbilo. foto-cteni-v-kjm-pobocka-novy--liskovec--7.-3.-2011.jpgNa oplátku zase mně děti četly z leporela "Jdeme do Zoo" moje kratičké říkanky. A tak se v knihovně ozývaly někdy víc a někdy méně odvážné dětské hlásky: 

 

 V pondělí i ve svátek nosí z pruhů kabátek. Pruhovaný krk i žebra, tak se pozná paní zebra.

nebo foto-cteni--knihovna-novy-liskovec.jpg

Slone, tu máš čokoládu, ať uzvedneš velkou kládu! A slon, ten dobrák od kosti, nepohrdne sladkostí. 

Holky a kluci se mi svěřili, jaké mají doma zvířecí kamarády a někteří se hlásili, že se také pokoušejí psát.

Myslím, že paní učitelky mohou být na tak šikovné děti právem pyšné.

Setkání zorganizovalafoto-2-cteni--v--kjm-novy-liskovec-7.3.2011.jpg a milé prostředí pro všechny zúčastněné vytvořila knihovnice paní Radka Čermáková, na které bylo znát, že má děti a knihy moc ráda. Odcházel jsem s pocitem příjemně stráveného dopoledne a přesvědčením, že se dětem moje pohádky a říkanky líbí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář